Ha det, Halloween

KOMMENTAR: I utgangspunktet syntes jeg at Halloween var en hyggelig tradisjon. Men etter at jeg fikk et rått egg klint ut over hele gangen min, har jeg endret standpunkt.

Katrine Hvitved-Jacobsen, Journalist DinSide.
Katrine Hvitved-Jacobsen, Journalist DinSide. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For 20 år siden var jeg selv med på moroa. Kledd ut som katt, og med en svær pose i hånden, dro jeg ut på trick or treat-tur i nabolaget. (Knask eller knep, har dette visst blitt oversatt til på norsk).

Målet var klart: Å samle inn nok godteri til å ha et rikelig lager frem til jul. I teorien burde dette vært mulig - innholdet i posen tatt i betraktning. Men i praksis ikke, sukkersuget var for stort. Som sidegevinst fikk jeg oppleve en ultraamerikansk tradisjon med egne øyne - og munn.

Ukjent feiring

Det skulle gå mange år før tradisjonen kom til Skandinavia. Men da den (endelig) kom, var det med et par - for meg - ukjente nyoppfinnelser.

Slik jeg kjente Halloween-feiringen, var vi som gikk rundt fra hus til hus søte og snille - og oppførte oss pent. Også selv om det ikke var alle som hadde godteri, eller som var hjemme til å åpne døren for oss. Halloweenfeiringen hadde tre hovedelementer: Kle seg ut, samle inn godteri og spise godteri. Trick or treat-konseptet var altså hovedsakelig treat. Trick-delen bestod i verste fall av å skremme nabodama med den skumle utkledningen din.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer