Ha mage til å klage

NYHET: Fra før har du mulighet til å klage på forsikringsoppgjøret, banksvindel og eiendomsmeglersnusk. Nå er en klagenemnd for bilutleie på trappene.

Publisert

Forbrukerorganisasjonene har gått i bresjen for å opprette klagenemnder innen en rekke bransjer. Målet har vært at folk flest som utsettes for svindel og urimelig behandling, får en reell klagemulighet.

Sikrere å leie bil

- Vi forhandler med bilutleiebransjen i disse dager. Aktørene i bransjen er positive, og det ser ut som en bilutleienemnd er i drift etter årsskiftet en gang, sier jurist Paal Bjønness i Forbrukerrådet.

Klagene på bilutleie er ikke overveldende mange, men desto mer alvorlige. En bil er et kostbart produkt, og skader koster flesk å utbedre.

- Mange tvister dreier seg om leieren av bilen har opptrådt grovt uaktsomt eller ikke. En annen vanlig tvist handler om når skaden er oppstått. Du oppdager at det er en ripe i lakken, og vet at den ikke skyldes deg. Bilutleiefirmaet hevder gjerne det motsatte, sier Bjønness. I forbindelse med etableringen av nemnda har Forbrukerrådet i samarbeid med Norges bilutleieforbund forhandlet fram en ny og bedre standardkontrakt for bilutleie.

Hvordan klager du?

I dag eksisterer det klagenemnder innen en rekke bransjer - og mange av dem har folk flest knapt hørt om. De færreste vet dessuten at klagebehandlingen er gratis - i motsetning til en kostbar behandling i rettssalene - som er alternativet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer