Hadde forsikret feil bil

Bilen var verdt 180.000 kroner. Da den ble stjålet, fikk bileieren kun 61.500 kroner av forsikringsselskapet. Årsak: Feil opplysninger i forsikringsbeviset.

FORSIKRET FEIL BIL: Da bilen ble stjålet, oppdaget forsikringstaker at bilen han hadde forsikret, var en langt billigere modell enn den han egentlig hadde. Det ble dyrt. Foto: BMW
FORSIKRET FEIL BIL: Da bilen ble stjålet, oppdaget forsikringstaker at bilen han hadde forsikret, var en langt billigere modell enn den han egentlig hadde. Det ble dyrt. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er bileierens ansvar å sjekke hvorvidt opplysningene i forsikringsbeviset stemmer. Dersom bilen din eksempelvis har flere hestekrefter og dermed er verdt mer penger enn det som fremgår i forsikringsbeviset, er det du som må stå for tapet av mellomlegget dersom noe skjer med bilen.

Forsikringsselskapene forholder seg nemlig til verdien av bilen som er angitt i forsikringsbeviset - da det også er denne verdien som bestemmer forsikringspremien.

Svarte-Per

Dette fikk bilisten som hadde kjøpt en BMW M3, smertelig erfare. I forsikringsbeviset var det nemlig oppgitt at bilen var en ordinær BMW 318 - mens bilen i virkeligheten var en ombygget 318 - til en M3.

Da bilen ble stjålet, ble bileieren sittende igjen med Svarte-Per. Han får kun erstatning for en ordinær BMW 318, og ikke for en M3 - som er verdt langt mye mer penger.

Bileieren klaget saken inn til Finansklagenemnda etter at han fikk avslag på hele forsikringssummen som han mente at han hadde krav på, hos forsikringsselskapet. Men til ingen nytte.

Finansklagenemnda uttaler, riktignok under noe tvil, at risikoen må stå for eiers regning, og gir forsikringsselskapet medhold. Mye av avgjørelsen står og faller på at det var bileiers ansvar å sjekke forsikringsbeviset, og at det der klart fremgår at den forsikrede bilen er en ordinær BMW 318, og ikke en ombygget M3.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer