Halloween på den trygge måten

Sørg for en sikker feiring av Halloween.

EN VOKSEN BØR VÆRE MED: Barn som skal ut på "knask eller knep" bør gå ifølge med en voksen. Foto: Colourbox
EN VOKSEN BØR VÆRE MED: Barn som skal ut på "knask eller knep" bør gå ifølge med en voksen. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Halloween, årets mest skumle dag, er rett rundt hjørnet. For noen – særlig de minste, og barn i barnehage- og skolealder er Halloween en morsom anledning til å kunne kle seg ut, skeie ut med litt godteri og ringe på dører og si ”knask eller knep”. Det er ikke uvanlig at voksne slår til med en fest på denne dagen også.

Les også:Risikoen øker på Halloween

Trygg Halloween

Her er tips til hvordan barna får en trygg Halloween, i tillegg til kreative forslag til mat og dekor.

Tilleggsutstyr til kostymen, som sverd, kniver og liknende bør være korte, myke og fleksible.

Refleksen må alltid være med! Gjør deg og barna synlig. Ha alltid på refleks ute i høstmørket, og gjerne flere hvis du har en kostyme med mye stoff. Les også: Ikke gå uten denne!

Yttertøy er viktig hvis du skal være lenge ute. Eller sørg i alle fall for å ha på masse ulltøy under kostymen. Pass ekstra godt på de minste! Gå ikke ut på “knask eller knep” alene hvis du er liten. Gå flere sammen eller ha med en voksen.

Gresskar – ingen Halloween uten! Og når du har hulet ut gresskaret, ta vare på kjernene ved å grave ut frøene. Skyll de godt under vann og gni dem med en tørkerull. Legg kjernene i en stekeplate, og hell over en 1 ss olje (per 250 gram gresskarkjerner). Stek i 180 grader i 15-25 minutter. Dette er god og sunn snacks til barna! Les også: Gresskar regnes som supermat!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer