Halstabletten er vektbombe

Disse blir du feit av.

Strepsils honning og sitron eller menthol, er verstingene i klassen, med 10 kcal per tablett. Foto: Colourbox
Strepsils honning og sitron eller menthol, er verstingene i klassen, med 10 kcal per tablett. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske avisen Aftonbladet har undersøkt et knippe halstabletter, med tanke på hvilke tabletter som inneholder mest og minst energi - altså hvilke som gir deg flest eller færrest kalorier per tablett. De aller fleste av disse halstablettene finnes også på det norske markedet.

Verstingen hva gjelder antall kalorier, er Strepsils. Ifølge Aftonbladet, inneholder én halstablett av denne typen fra seks til ti kilokalorier. Strepsils jordbær inneholder 6 kcal per tablet, mens Strepsils menthol eller honning og sitron, inneholder 10 kcal per tablett.

Best i den andre enden av skalaen, som altså gir færrest kalorier per tablett, er Läckerol Care, som gir cirka 1,9 kalorier per tablett.

Omstridte søtningsmidler

Mange halstabletter inneholder søtningsmidler som aspartam, sakkarin, sucralose m.fl. Disse stoffene er omstridt med tanke på mulige uheldige helseeffekter. Aspartam er for eksempel knyttet til økt risiko for kreft, det samme er sucralose.

Advarer mot lett-brus

Supersukker kan gi kreft

Kalorilisten

Her er kaloriinnholdet i de testede produktene som finnes på det norske markedet. Fullstendig liste med innhold og søtningsprodukter i de ulike produktene, finner du på Aftonbladet.se

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer