Halv pris for leid båt

Bruker du båten kun et par uker hver sommer, er det halv pris på å leie fremfor å eie.

Selv i sommersolen er båthavnene aldri helt tomme. Foto: Karoline Brubæk
Selv i sommersolen er båthavnene aldri helt tomme. Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert

Besøker du en båthavn i juli vil du helt sikkert finne den stinn av båter. Selv i den heteste ferietiden, er store deler av den norske båtparken ikke i bruk. Med over en halv million fritidsbåter i Norge burde leiemarkedet vært stort.. Men det er ikke mange som velger å leie ut båten sin. - Nordmenn er forsiktige med tingene sine, og er gjerne redde for at det som leies ut blir ødelagt, forteller Torleif Døskeland fra Albatross Yacht Charter i Stavanger. - Redselen er imidlertid ubegrunnet. I de 5 årene vi har drevet med utleie, har vi omtrent ikke hatt et eneste problem. De som leier båtene er erfarne og behandler utstyret pent.

Lokal leie

Fortsatt kan du leie båter ved å kontakte privatpersoner som annonserer. Men det blir mer og mer vanlig å leie gjennom utleiefirmaer som har kommet i båtmarkedet de siste årene.-I Norge leier vi ut båter langs kysten fra Kristiansand til Molde, forteller Døskeland. -Over halvparten av de båtene vi leier ut er eid av andre enn oss. Eierne leier ut år etter år, og benytter inntektene i finansieringen av båtene sine.

Båtutleiefirmaer finner du over hele landet, selv om det er mest til leie i Sør-Norge. Døskeland etterlyser imidlertid flere utleievillige båteiere i Nord-Norge.-Det er alt for få båteiere som vil leie ut båten sin i de nordligste fylkene. I Lofoten ville båteiere hatt et kjempemarked av fiskeglade nordmenn og utlendinger som potensielle leietakere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer