Halv pris på DVD!

DVD lanseres nå for fullt i Norge. Mange videoforretninger har begynt med utleie av DVD filmer, og det utgis nesten 20 nye titler med norske tekst hver måned. Men, det er mye billigere å kjøpe DVD i USA.

Kjøp billige DVD filmer i USA, se pris eksempelet helt nederst.
Kjøp billige DVD filmer i USA, se pris eksempelet helt nederst. Vis mer
Publisert

Det er julesalg på nettstedet Amazon.com, som vanligvis kun har solgt musikk og bøker. Amazon.com har imidlertid nylig kjøpt opp verdens største filmdatabase, " TARGET="_top"> The Internet Movie database , og har i den forbindelse lansert salg av både videoer og DVD-filmer.

Størst i verden

Fra før av er Amazon.com kåret til verdens største bokhandel på nett, og nå har de fått tilgang til anmeldelser og informasjon på over 170.000 filmer. The Internet Movie Database (IMDB) har lenge fungert som et leksikon for filminteresserte, hvor man også kan legge inn egne kommentarer, lese om skuespillere, regissører og andre filmmedarbeidere.

Det geniale med IMDB er at all informasjon er krysskoblet, slik at du lett kan finne informasjon om alle filmer som Harrison Ford har spilt i, ved kun å søke på filmen Raiders of the Lost Ark.

DVD

Dette nye filmformatet er nå lansert for fullt i Norge. Foreløpig finnes det bare 84 titler med norsk tekst, men til neste år vil dette tredobles, sier daglig leder av Laserworld , Arne Erik Rye. - I USA ble DVD lansert for fullt i 1997, og dette har resultert i over 2000 titler, forteller Rye. Du må imidlertid ha en sone 1 spiller for å se disse amerikanske filmene, selv om det går an å modifisere de fleste spillere til å takle både sone 1(USA) og 2 (Europa). En DVD spiller koster fra 5000 til 10.000 kroner, men som tilbehør i en datamaskin koster spilleren bare et par tusen kroner. DinSide Data tester i disse dagene slike DVD spillere og vil om kort tid kåre best i test.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.