Systembolaget vs Vinmonopolet:

Halv pris på juleølet i Sverige

Du kan spare mye på å handle alkohol over grensa, om du likevel er der. Men det er grenser for hvor mye du kan ta med deg.

JUL OVER GRENSEN: Aass Vellagret juleøl er et av de største kuppene du kan gjøre på Systembolaget. Foto: Elisabeth Dalseg
JUL OVER GRENSEN: Aass Vellagret juleøl er et av de største kuppene du kan gjøre på Systembolaget. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er tradisjon, sier Per Paulsen til DinSide.

Sammen med Iris Arntsen, begge fra Sarpsborg, har han fylt handlekurven med juleøl fra Aass, Jacobsen, Mariestads og Three hearts, denne mandagsettermiddagen på Systembolaget utenfor Strömstad.

De har hovedsakelig tatt turen over grensen for maten, men lar heller ikke muligheten til rimelig juleøl gå fra seg.

- Dere skulle ha vært her i helga, da var det fullt, ler Arntsen.

Det er ikke rart. DinSide har sjekket hva de mest populære varene fra Vinmonopolet koster på Systembolaget, og du kan spare mer enn femti prosent!

Før du lar deg helt rive med, minner vi deg på at du kan ta med deg 1 liter brennevin, 2 flasker vin og 2 liter øl (inkludert sterkøl) eller 4 flasker vin og 2 liter øl - uten å måtte fortolle det. Alkohol kommer også utenom verdigrensen på maks 3000 kroner per person (6000 kroner om du er borte mer enn 24 timer).

Aller mest sparer du på å kjøpe Aass vellagret juleøl, som koster under halvparten på Systembolaget, mens det for de dyrere varene som vin og brennevin kan du spare langt mer i krone og øre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.