Strømpris

Halverer regninga ved å unngå strømpristoppene

Strømselskap har saumfart kundedataene sine for å finne ut hvor mye de kunne spart ved å ikke bruke strøm de timene den er dyrest.

HØYE FJELL OG DYPE DALER: Dette beskriver strømprissvingningene enkelte dager. Tibber har regnet på hvor mye du kan spare på å ikke bruke strøm når den koster mest. Foto: Pål Joakim Pollen
HØYE FJELL OG DYPE DALER: Dette beskriver strømprissvingningene enkelte dager. Tibber har regnet på hvor mye du kan spare på å ikke bruke strøm når den koster mest. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I desember 2021 lå gjennomsnittlig spotpris på drøyt 221 øre per kilowattime, men prisen har både droppet og hoppet enkelte dager i julemåneden.

Strømselskapet Tibber har undersøkt hvor mye deres kunder sparer på å aktivt tilpasse strømforbruket etter når strømprisen er lavest, og resultatet viser at sparepotensialet er stort.

Over halvering av strømkostnadene

Ved å tilpasse strømforbruket til timene da strømprisene var på sitt laveste, klarte strømsmarte kunder i snitt å redusere kostnadene sine med sju prosent 20. og 21. desember, konkluderer Tibber.

Dersom de hadde flyttet hele strømforbruket fra den dyreste timen til den billigste timen, kunne de spart 57 prosent per kilowattime på det meste.

- Tallene våre viser at med riktige verktøy og innsikt, kan du spare mye på å bruke strømmen smart og aktivt unngå de høyeste pristoppene, sier administrerende direktør Edgeir Vårdal Aksnes.

- Mange av våre kunder har smart elbillading, og smarte varmesystem som automatisk tilpasser strømforbruket til -prisen. Det kommer godt med på dager hvor strømprisene er høye og det er store svingninger i prisen, sier Aksnes videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer