Boligsparing for ungdom

Halveres

Regjeringa kutter i BSU-ordningen.

TØFFE TIDER: I takt med skyhøye strømpriser, dyrere matvarer og stigende rente er det svært mange som sliter med å få endene til å møtes. Men det er mulig å stable økonomien på beina igjen, mener ekspertene. Her får du deres beste tips! Video: Storyblocks. Foto: DNB / Nordea / forbrukerøkonomen.no / Storebrand Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringspartiene Arbeiderpartiet og Senterpartiet har kommet til enighet med SV om statsbudsjettet for neste år.

Et av punktene som skaper engasjement, er BSU-ordningen som rammes av store kutt. Neste år halveres skattefradraget på BSU-sparingen fra maksimalt 5500 kroner til maksimalt 2750 kroner.

Halverer skattefradraget

Fram til nå har BSU-sparere fått 20 prosent skattefradrag på sparingen, men fra neste år blir det altså halvert til 10 prosent.

Ifølge regjeringens anslag vil det spare staten rundt 600 millioner kroner i året.

Det gjøres ingen flere grep med BSU på neste års statsbudsjett, som betyr at sparealder og -sum består. Det vil si at du kan spare fram til året du fyller 33 år og beløpet kan ikke overstige 300 000 kroner.

Kritisk

Norsk boligbyggelag (NBBL) omtaler endringen i BSU-ordningen som en svekkelse.

Regjeringen svekker unges mulighet til å spare til sin første bolig, skriver NBBL i en pressemelding:

- BSU svekkes kraftig. Med regjeringens statsbudsjettforlik vil de unge bare få 10 prosent igjen på skatten for pengene som er satt inn, ikke 20 prosent som det er nå, sier Bård Folke Fredriksen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.