Roger Waters-konsert i Oslo:

Halverte billettpriser

Pink Floyd-legenden, Roger Waters, skal opptre på Telenor Arena tirsdag 11. og onsdag 12. april. Den foreløpige responsen tilsier et enormt antall billetter på andremarkedet.

OMSTRIDT: Den tidligere bassisten i rockebandet Pink Floyd, har kommet med flere ytringer som har sørget for splittelse blant fans og tidligere venner. Billettsalget i Oslo ser ikke ut til å hjelpe ham på vei. Foto: Hollandse Hoogte / NTB
OMSTRIDT: Den tidligere bassisten i rockebandet Pink Floyd, har kommet med flere ytringer som har sørget for splittelse blant fans og tidligere venner. Billettsalget i Oslo ser ikke ut til å hjelpe ham på vei. Foto: Hollandse Hoogte / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Originalbesetningen i Pink Floyd besto av Syd Barrett, Roger Waters, Rick Wright og Nick Mason. Bandet, nå med David Gilmour istedenfor Barrett, hadde sitt gjennombrudd i 1973 med albumet «The Dark Side Of The Moon.»

Plata solgte mer enn 45 millioner eksemplarer verden over.

Waters beholdt rettighetene til enkelte verk, som det populære albumet «The Wall», da han forlot bandet så tidlig som i 1985.

Den enorme suksessen med moderbandet, ser imidlertid ikke ut til å nå helt opp under Waters' soloturné «This Is Not A Drill,» som gjennomføres i år.

Kontroversiell

De siste åra har den 79-år gamle rockelegenden skapt overskrifter verden over med flere kontroversielle utsagn.

I mars i år avlyste Frankfurt hans oppsatte konsert, og flere tyske byer gikk inn for å kansellere flere av hans oppsatte konserter. Det skjedde etter at han gjentatte ganger skal ha ytret «antisemittistiske holdninger.»

Rockestjernen skal blant annet ha anklaget Israel for å «misbruke begrepet antisemittisme for å skremme folk, som meg, til taushet,» ifølge flere internasjonale medier. Herunder The Guardian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer