Halverte seg selv

Per Ivar Pedersen (44) gikk fra 167 til 81 kilo på ett år.

På under ett år har Per Ivar Pedersen fra Tromsø halvert seg selv. Bildet til venstre er tatt da han startet treningen for ett år siden. Bildet til høyre er tatt nylig og viser hvordan 44-åringen ser ut i dag, 86 kilo lettere.   Foto: Privat
På under ett år har Per Ivar Pedersen fra Tromsø halvert seg selv. Bildet til venstre er tatt da han startet treningen for ett år siden. Bildet til høyre er tatt nylig og viser hvordan 44-åringen ser ut i dag, 86 kilo lettere. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 9.november er for tromsømannen Per Ivar Pettersen en merkedag. En dag han aldri vil glemme. Da bestemte den da 167 kilo tunge mannen seg for å legge om kostholdet og begynne å trene.

- Jeg var tungpustet og slet med smerter i ryggen som gjorde at jeg hele tiden måtte snu meg da jeg lå og sov. Det gikk ut over søvnen. Da var det bare en ting å gjøre: Begynne å trene og gå ned i vekt, sier Pettersen til DinSide Helse. I dag, litt over ett år senere, er han 86 kilo lettere og ifølge ham selv, et nytt menneske.

- Jeg har fått et nytt liv. Det føles som jeg er født på ny, sier Pettersen. Les også: Spis naken - gå ned i vekt

Grandiosa og fotball

44-åringen forteller at han vært overvektig siden han var om lag 10 år. Dårlig kosthold og lite aktivitet gjorde at nåla på vekta stadig nådde nye høyder. På 90-tallet gjorde han et ærlig forsøk på gå ned i vekt. Trening på studio tre ganger i uka og en skitur i ny og ne gjorde at han gikk ned fra 120 til 75 kilo. Men det varte ikke lenge.

- Jeg gikk lei av å trene og da treningsstudioet flytta lengre unna og treningskameratene mine sluttet, sluttet også jeg. Vekta gikk raskt opp igjen, forklarer Pettersen. Han falt tilbake til den gamle livsstilen med mye ferdigmat, snop og sofasitting.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer