Halvhjertet luksus

DinSide har testet deluxe-salen i hovedstadens nye kinobygg.

Luksuskinosalen til Oslo Kino oser ikke akkurat av luksus. Foto: Sigurd Moe Hetland
Luksuskinosalen til Oslo Kino oser ikke akkurat av luksus. Foto: Sigurd Moe Hetland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TEST: Nye Ringen kino i Oslo har seks saler, hvorav sal nummer tre er "en luksussal der man kan sitte i bevegelige skinnseter med høy rygg og bord," som det heter så fint i egenreklamen.

Men luksus er å ta litt vel hardt i. Skal vi ta Oslo Kino på ordet, bør vi forvente "vellevnet, overdrevet prakt, overdrevet forbruk", som er definisjonen på luksus ifølge Språkrådet. Men vår opplevelse er en ganske annen.

Tilbake til hovedartikkelen

Stiv nakke

Selve salen ser nesten ut som en hvilken som helst annen kinosal. Det er færre stoler i salen, noe som bare er en fordel, fordi det betyr at det er færre mennesker som kan forstyrre kinoopplevelsen, samtidig som setene er større enn normalen, og benplassen noen sentimeter lengre.

Skinnsetene er høye og kan lenes bakover. Dessverre kan det føles som om du nesten må presse for å holde setet ordentlig tilbake, og det er ganske anstrengende når du sitter og ser på en fim, i to timer. Den unge mannen ved siden av meg ble stiv i ryggen og nakken etter filmen var ferdig.

- Oj, her var det veldig varmt, sier damen bak meg, og hun har helt rett. For det største problemet med salen, i hvert fall da DinSide testet den, var at den var altfor varm. Vi bør slippe å måtte svette i t-skjorte når vi ser på film!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer