Halvorsen går ikke likevel

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier regjeringen kanskje ikke når målet om full barnehagedekning neste år. Kristin Halvorsen (SV) trekker seg neppe av den grunn.

Publisert
Sist oppdatert

- Det jeg har sagt er at vi skal ha full dekning i 2007. Men det er ingen som blir kvitt meg dersom det mangler full dekning i en kommune eller to, sier Halvorsen til NTB.

Finansministeren innledet på en barnehagekonferanse på Gardermoen mandag sammen med statsministeren og kunnskapsministeren.

Her presenterte forskere fra Asplan Viak tall som viser at 47 norske kommuner tviler på at de når målet om full dekning i 2007, slik regjeringen har lovet. Lista domineres av sentrale østlandskommuner som blant andre Oslo, Bærum, Tønsberg og Porsgrunn.

Kan gå galt

I årets statsbudsjett bevilget de rødgrønne 3,2 milliarder ekstra til barnehageutbygging, men likevel sliter regjeringen med å innfri løftet om full barnehagedekning i løpet av neste år.

Under valgkampen i fjor gikk Kristin Halvorsen så langt som å love å slutte som politiker hvis det ikke blir full barnehagedekning innen utgangen av 2007:

- Dette er så viktig at dere er kvitt meg hvis vi ikke får til dette, sa hun til TV 2.

Nå innrømmer Halvorsen at hun har angret på det hun sa.

- Jeg har angret noen ganger på at jeg ikke la hodet på blokka på en annen sak, vedgår hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer