Betaling av overtid:

Halvparten av arbeidsgiverne følger ikke reglene for overtid

- Ingen arbeidstid er gratis, understreker Negotia.

JOBBE OVERTID?: Slett ikke alle norske arbeidsgivere følger reglene for betaling av overtid, slår både YS-forbundet Negotia og Arbeidstilsynet fast. Foto: NTB Scanpix
JOBBE OVERTID?: Slett ikke alle norske arbeidsgivere følger reglene for betaling av overtid, slår både YS-forbundet Negotia og Arbeidstilsynet fast. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

YS-forbundet Negotia har gjort en fersk dybdeanalyse av YS Arbeidslivsbarometer, som viser at bare halvparten av norske arbeidstakere opplever at arbeidsgiver alltid følger reglene for overtid.

- Dette er oppsiktsvekkende. I tillegg ser vi at hver tiende arbeidstaker opplever at reglene sjelden eller aldri følges. Dette må det ryddes opp i, sier Eirik Bornø, 1. nestleder i Negotia i en pressemelding.

Margrethe Meder, direktør for NHOs advokattjenester, sier til Dinside at hun ikke kjenner til denne konkrete undersøkelsen.

– Men det er nok sånn at man alltid vil finne noen brudd på reglene ved kontroll. Vårt inntrykk er likevel at våre medlemmer både ønsker å følge regelverket, og gjør det når de får kjennskap til reglene, sier Meder.

Brudd på reglene hos fire av ti virksomheter

Arbeidstilsynets undersøkelser bekrefter tallene fra Arbeidslivsbarometeret.

I løpet av de siste fem åra har de i over 10.000 tilsyn kontrollert om virksomhetene betaler minst 40 prosent tillegg til lønnen for overtidsarbeid.

– Vi har funnet brudd på reglene om overtidsbetaling hos fire av ti virksomheter. Det er rett og slett ikke godt nok, sier direktør for Arbeidstilsynet, Trude Vollheim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer