Det er gjort funn av lokal forurensing i drikkevannet i deler av Oslo og Bærum. Det er derfor sendt ut kokeanbefaling til over 70 000 innbyggere.
Flere butikker i områdene merker nå en økt pågang og etterspørsel etter vann.
Kommunikasjonsdirektør i Kiwi, Kristine Aakvaag Arvin, forteller at de har merket meget stor etterspørsel etter vann i de berørte områdene i Oslo Vest og i nabokommunen Bærum.
- Butikkene hadde mye vann, men de var ikke rigget for denne type etterspørsel, så flere har gått tomme nå, sier Arvin til DinSide.
Heldigvis har leverandørene mye vann på lager, og dette skal fortløpende være på vei til butikkene.
- Det kan være tomt i perioder i enkelte butikker, men nye varer skal være på vei. Vi gjør det vi kan for å sikre at det skal være nok.
Det var Budstikka som først omtalte saken.

Klar beskjed
Økt beholdningen
Også Rema 1000 har merket en økt pågang,
- Flere av Rema 1000-butikkene våre i området har økt beholdningen. Vi øker på det sortimentet hver enkelt butikk har. Dagligvare har en samfunnskritisk funksjon, så dette startet vi med allerede i går, sier Per Arne Davidsen, regionsdirektør for Oslo.

Kokeanbefalingen gjelder for området Røa, Bogstad, Voksen skog, Midtstuen, Vettakollen, Voksenåsen, Holmenkollen og Tryvann. I tillegg er enkelte områder i Bærum berørt. Anbefalingen gjelder inntil ny beskjed blir gitt. Nabolagene blant de aller rikeste i landet.
Oslo kommune skriver på nettsida at det er gjort funn av lokal forurensing i vannprøver fra området, noe som kan gjøre mennesker syke. Innbyggerne bør derfor koke alt vann som skal drikkes, men også det som brukes i kaffetrakteren og til å pusse tenner.

Advarer: - I grenseland
Så mye vann bør du ha hjemme
Ifølge DSB skal ni liter per person i husholdningen holde til tre dager uten tilgang på vann. Dette er for å dekke de generelle behovene som drikkevann, oppretthold av hygiene og til matlaging.
Disse anbefalingen er en del av de generelle beredskapsanbefalingene.
Du har kanskje lagt merke til at butikkvannet har holdbarhetsdato, men det handler mest om at produsentene kan garantere innholdet slik de framstiller det.