Mange bruker ikke gavekortene

Handelsstanden tjener stort på ubrukte gavekort

1 av 3 ønsker seg gavekort til jul - men vi har milliarder av kroner i ubrukte gavekort liggende.

VERDIER FOR MILLIARDER AV KRONER BRUKES IKKE: 1 av 3 ønsker seg gavekort - men tidligere undersøkelser viser vi vi har 2,5 milliarder kroner i ubrukte gavekort liggende i skuffer og skap, og forbrukerøkonom tror dette tallet er enda høyere. Foto: Ann Kristin Andreassen
VERDIER FOR MILLIARDER AV KRONER BRUKES IKKE: 1 av 3 ønsker seg gavekort - men tidligere undersøkelser viser vi vi har 2,5 milliarder kroner i ubrukte gavekort liggende i skuffer og skap, og forbrukerøkonom tror dette tallet er enda høyere. Foto: Ann Kristin Andreassen Vis mer
Publisert

Du kan få gavekort på det meste, som gavekort fra XXL, G-Sport eller andre sportskjeder; Universal Present gavekort og Dittgavekort som kan brukes i mange forskjellige butikker; gavekort på opplevelser fra Ticketmaster eller Operaen - eller gavekort på spill fra Xbox eller Playstation. Valgmulighetene er nær sagt ubegrensede.

Ifølge en ny undersøkelse fra Forbrukerrådet, er det også mange som ønsker seg gavekort til jul:

- Vi gjorde en undersøkelse i oktober i år som viser at 1 av 3 nordmenn får eller gir ett eller flere gavekort, så det er svært store summer i omløp, sier Pia C. Høst, leder av forbrukerdialog i Forbrukerrådet til Dinside.

Men det er dessverre også slik at det er mange som får gavekort som aldri bruker det:

- Hvor mange kort som blir liggende varier nok, men en eldre undersøkelse viser at vi kan ha gavekort for helt opp mot 2,5 milliarder kroner liggende mer eller mindre glemt i skuffer og skap, sier Høst videre.

- Tjener på sløve nordmenn

Elin Reitan, forbrukerøkonom i Nordea, påpeker overfor Dinside at siden det er noen år siden denne undersøkelsen, så tror hun det i dag er snakk om enda høyere verdier som går til spille.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer