Handle i Sverige? Ikke la deg lure!

Her er fem tabber å unngå om du skal handle i Sverige.

IKKE GÅ I SVENSKEFELLA: Nei, du må ikke betale i den norske kortterminalen kun fordi den er merket med et norsk flagg. Faktisk så sier ekspertene at du heller bør ligge unna den! Foto: MARIANNE URDAHL
IKKE GÅ I SVENSKEFELLA: Nei, du ikke betale i den norske kortterminalen kun fordi den er merket med et norsk flagg. Faktisk så sier ekspertene at du heller bør ligge unna den! Foto: MARIANNE URDAHL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn handlet for 15,7 milliarder kroner på dagsturer til utlandet i 2018, en økning på 4,1 prosent siden året før. Det er i Strømstad nordmenn legger igjen mest penger når de tar seg dagsturer over grensen. Over halvparten av beløpet ble brukt der – nesten tre ganger så mye som i Charlottenberg på andre plass, ifølge tall fra SSB.

Her er fem råd før du handler i Sverige:

#1: Betal i svenske kroner

Tidligere var det vanlig at grensehandelsstedene hadde minst to bankterminaler ved kassa. Den ene var for betaling i lokal valuta og med kredittkort, mens den andre er for betaling med norske BankAxept-kort - for deg som betaler i norske kroner.

Nå er det mest vanlig med terminaler der du velger hvilken valuta du vil betale i via displayet. Du kan også oppleve å bli spurt i kassa om du vil betale i norske eller svenske kroner.

Men selv om du som nordmann kanskje synes det høres logisk ut at du bør betale i norske kroner, bør du ikke gjøre det:

Ekspertene råder deg til alltid å betale i lokal valuta. Og betal med kredittkort, så slipper du transaksjonsgebyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer