Grensehandel: Hva lønner det seg å handle i Sverige?

Handle i Sverige nå? Dette bør du vite

Se hva som er billig og hva du bør vite om du skal handle i Sverige i påska.

KLAR FOR SVENSKEHANDEL? Vi gir deg tips til hva det lønner seg å kjøpe akkurat nå - og tipser om alkoholen du kan ha med deg i ubegrensede mengder - bare du holder deg innenfor beløpsgrensene. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
KLAR FOR SVENSKEHANDEL? Vi gir deg tips til hva det lønner seg å kjøpe akkurat nå - og tipser om alkoholen du kan ha med deg i ubegrensede mengder - bare du holder deg innenfor beløpsgrensene. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn elsker harryhandel: I 2017 la vi igjen 15,1 milliarder kroner hos svenske butikker langs grensa – som er 9,1 prosent mer enn året før.

Og i påska er det ekstra mange som legger en svenskehandelstur inn i planene. Noen ganger kommer det dessverre så mange fulle nordmenn over grensa - at Systembolaget ser seg nødt til å holde dørene stengt.

Dét gjelder heldigvis ikke alle steder.

Hva lønner det seg å kjøpe? Visste du at du faktisk kan ha med ubegrenset alkohol om du bare velger riktig type?

Her er sju tips du som skal på harryhandel i påska bør vite:

#1: Åpningstider i butikkene

En av grunnene til at mange velger å legge en svenskehandelstur til påska, kan være åpningstidene. For mens butikkene i Norge i hovedsak er stengt helligdagene i påska, holder svenske grensebutikker åpent. Alle dagene. Hele påska.

Skal du lenger inn i Sverige skal du imidlertid være oppmerksom på at åpningstidene ikke er like sjenerøse – men svenskene har likevel ikke like mange helligdager i påska som vi har: Skjærtorsdag er vanlig arbeidsdag i Sverige.

Men sjekk åpningstidene i butikkene du har tenkt deg, før du setter deg i bilen. Her er åpningstidene på de mest besøkte grensehandelsstedene:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer