Handler du baby-trygt?

Mange er opptatt av å gi trygge, giftfri produkter til barna sine. Og enklere har det aldri vært!

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det mener i alle fall Grønn Hverdag, som har undersøkt over 130 babypleieprodukter. Under halvparten av kremene, oljene, såpene, sjampoene og våtserviettene de har testet, inneholdt helse- og miljøbelastende stoffer.

Stadig flere produkter har blitt miljømerket med svanen, og i testen til Grønn Hverdag var 39 av produktene svanemerket. I tillegg fikk samtlige toppkarakter.

- Det har aldri vært flere trygge babyprodukter på markedet, og de fleste produktseriene, inkludert markedslederen Natusan, har blitt radikalt mye bedre siden forrige undersøkelse. Den eneste store negative overraskelsen er Boots-serien, sier Tone Granaas, leder i Grønn Hverdag til DinSide Helse.

Les også:Kjente kremer er fulle av kjemikalierSelvbrunere kan være hormonskadelige

Dårlig nytt for nykommeren

Produktserien Boots er ny i Norge, og selges på Boots og Alliance-apotekene. Mange av produktene inneholder hormonforstyrrende parabener, miljøgifter, parfyme og andre allergifremkallende stoffer.

Babyoljen fra Boots inneholder miljøgiften siloksan, som står på verstinglisten til norske miljømyndigheter. Stoffet antas å være skadelig for menneskers forplantningsevne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer