Handler du på FINN?

Det er to ting du ikke bør gjøre.

FINN er mulighetenes marked - også for dem som ikke har rent mel i posen. Foto: Per Ervland
FINN er mulighetenes marked - også for dem som ikke har rent mel i posen. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det bør ringe en bjelle når overlevering av varen skal skje utendørs, og ikke hjemme hos folk, sier Inge Sundeng, etterforskningsleder ved Grønland politikammer.

Etter det DinSide kjenner til skal personer i Oslo-området ha blitt ranet etter at de har slått til på billige varer som er annonsert på blant annet FINN

- Ja, noen slike forhold går så langt at de blir karakterisert som ran. Det er tilsynelatende folk som ønsker å selge ting, det kan være alt fra flatskjermer til billige sigaretter, og så viser det seg at det er ren svindel, sier Sundeng.

Har du sett dette hos FINN?

Vil møte deg på ukjent sted

Det typiske for disse tilfellene er at det skal foretas et møte på bakgrunn av en annonse, men fornærmede står igjen uten penger og uten den gjenstanden de har tenkt å kjøpe.

- Jeg kjenner til et tilfelle der det var en som skulle kjøpe en stor flatskjerm og skulle betale på forskudd. Svindlerne tok pengene med vold og vedkommende så selvsagt aldri noen flatskjerm.

Sundeng mener også det er grunn du bør bli mistenksom hvis det er personer som går aggressivt ut for å prøve å selge deg noe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.