Black week og friday 2019

Handlet mest i black week

Ferske tall fra Klarna viser hvilken kommune og hvilket fylke som hadde de mest ivrige shopperne i novembers store handle-uke.

VOKSTE MEST: Den største veksten i black week-handel blant de 100 største kommunene i landet, hadde Voss i Hordaland. Her vokste netthandelen med hele 39 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, viser tall fra Klarna. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
VOKSTE MEST: Den største veksten i black week-handel blant de 100 største kommunene i landet, hadde Voss i Hordaland. Her vokste netthandelen med hele 39 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, viser tall fra Klarna. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi legger bak oss enda en runde med black week og black friday, og omsetningstall fra Klarna for alle norske fylker og de 100 mest befolkningsrike kommunene foreligger:

Samlet sett har netthandelen fra mandag til og med lørdag i årets klart mest hektiske handleuke økt med hele 23 prosent sammenlignet med i fjor.

To rekorder

I løpet av black friday ble det gjennomført nesten 9,3 millioner kortkjøp, en økning på 3,5 prosent sammenlignet med denne dagen i fjor, melder Nets Branch Norway. Betalingskortene ble benyttet til å handle varer og tjenester for mer enn 3,8 milliarder kroner, en vekst på 1,9 prosent.

Årets black friday er dermed den dagen med mest kortbruk noensinne.

Vipps satte også omsetningsrekorder både torsdag og fredag. Sammenlignet med 2018 økte Vipps-omsetningen på black friday med 154 prosent.

Fylkes- og kommunetoppen

Tar vi så en titt på kommune- og fylkestallene, får vi følgende fasit fra Klarna:

  • På fylkesnivå er det innbyggerne i Sogn og Fjordane som har netthandlet mest de siste seks dagene, mens østfoldingene har handlet minst. En gjennomsnittsinnbygger i Sogn og Fjordane har handlet hele 50 prosent mer enn de gjorde i Østfold.
  • Blant Norges 100 mest folkerike kommuner, er det Bømlo og Kvinnherad i Hordaland, samt Alta i Finnmark som utmerker seg på topp.
  • Den største veksten fra i fjor blant de 100 største kommunene hadde Voss i Hordaland. Her vokste netthandelen med hele 39 prosent sammenlignet med samme periode ifjor. Skedsmo i Akershus og Mandal i Vest-Agder er også blant vekstvinnerne.
  • Blant de ti største kommunene i Norge, er det i Trondheim og Bærum det ble handlet mest. Den største veksten var i Drammen. Her brukte innbyggerne hele 29 prosent mer enn de gjorde under black week i fjor.

Topp 20 blant de 100 største kommunene i Norge som handlet mest i løpet av black week:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer