Håndsprit øker effektiviteten

Veldig enkel metode utgjør stor forskjell.

Noe så enkelt som en flaske med håndsprit ved vasken kan holde deg og kollegene dine friske og i arbeid. Foto: Per Ervland
Noe så enkelt som en flaske med håndsprit ved vasken kan holde deg og kollegene dine friske og i arbeid. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finnes det en dispenser med håndsprit på arbeidsplassen din? Da er sjansen større for at du og dine kolleger er sjeldnere borte fra jobb enn andre arbeidstakere.

At dere er i bedre form når dere er på jobben er heller ikke usannsynlig. Det er konklusjonen i en studie utført av den tyske forskeren Nils-Olaf Hübner og hans team.

Les hele studien her!

Fem om dagen

Færre forkjølelser, mindre feber og hoste er følgen når håndsprit er lett tilgjengelig og blir brukt av de ansatte på arbeidsplassen.

Les også: Hvordan vasker du hendene dine?

Hübner og kollegene hans gransket helsen og jobbfraværet til 129 arbeidstakere. Halvparten ble oppfordret til å bruke håndsprit minst fem ganger om dagen på jobb, den andre halvparten skulle følge sine vanlige håndvaskrutiner.

- Enkelt og kostnadseffektivt

Gruppen som brukte håndsprit holdt seg friskere og var mindre borte fra jobben. Hos kontrollgruppen var sykdomsnivået og fraværet uendret.

Les også: Sprit slår såpe ned i støvlene

Forskerne konkluderte med at bruk av håndsprit altså øker effektiviteten på arbeidsplassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer