Fastpris på strøm

- Håper fastprisinteressen fører til økt konkurranse

Når strømprisene er skyhøye, vurderer stadig flere å inngå fastprisavtaler.

SJOKKPRIS: Fastprisavtaler gir deg forutsigbarhet når strømprisen svinger mye, men det er ulemper ved å binde også. Foto: Pål Joakim Pollen
SJOKKPRIS: Fastprisavtaler gir deg forutsigbarhet når strømprisen svinger mye, men det er ulemper ved å binde også. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har opplevd en eksplosiv økning i antall fastpriskunder de siste månedene, men andelen fastpriskunder var til sammenligning svært lav i 2020, da strømprisene var ekstremt lave, sier kommunikasjonssjef Andreas Veggeland i Lyse til DinSide.

- Nå opplever vi at flere og flere kunder ønsker den forutsigbarheten og tryggheten de får ved å inngå en langsiktig avtale. Men selv om antallet fastpriskunder nå begynner å bli betydelig, er fortsatt det store flertallet av kundene våre på spotprisavtale, legger han til.

- Binder seg på høyt prisnivå

Også Jon Vaag Eikeland i Fjordkraft forteller at interessen for fastprisavtaler øker blant kundene deres når strømprisene er høye.

- Fastpris kan fortsatt være aktuelt for de som har behov for forutsigbarhet, men de må være oppmerksomme på at de da binder seg på et relativt høyt prisnivå, understerker Eikeland overfor DinSide.

Eikeland påpeker videre at andelen privatkunder med fastprisavtaler i Norge er lav sammenlignet med våre naboland, og at det blir spennende å se hvordan dette utvikler seg framover.

Håper på økt konkurranse

Jurist Thomas Iversen i Forbrukerrådet kan fortelle at trafikken på sammenligningstjenesten deres Strømpris.no har doblet seg i 2021 sammenlignet med året før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.