Forrige uke ble det klart at Forbrukerrådet vant fram i gruppesøksmålet mot DNB.
Borgarting lagmannsrett mente forvaltningen av et aksjefond var mangelfull, og hver av de rundt 180.000 saksøkerne krevde tilbakebetalt i gjennomsnitt rundt 2400 kroner i tapt meravkastning og for høyt forvaltningshonorar. Totalt sett ble kravene summert til godt over 400 millioner da saken ble behandlet i lagmannsretten.
Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Danske Bank håper ikke folk blir skremt fra å spare i fond av den grunn.
- Vi ønsker ikke å se at småsparerne går glipp av den meravkastningen de kunne fått. Vår oppfordring er å ikke la fondssaken skremme deg fra å gjøre smarte investeringer, sier Tvetenstrand til Dinside.no.
Flere frykter kunnskapsmangel og risiko
En undersøkelse Danske Bank har gjennomført viser at hovedårsakene til at folk ikke sparer i fond, er nettopp det at de ikke føler de har nok kunnskap og at de synes det for stor risiko forbudet med slik sparing.
Saker som dette gjør at forbrukerne kanskje opplever at det er en større risiko enn hva det i realiteten er, og dette fører til at de blir enda mer forsiktig og bekymret enn før, frykter forbrukerøkonomen.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger