- Håpløst signal fra Rema 1000

Skal slutte med 3 for 2-kampanjer, men fortsatt bugner det av slike tilbud i butikkene.

3 FOR 2: Rema 1000 har tidligere uttalt at de skal slutte med 3 for 2-tilbud. Nå er status at de skal slutte med slike kampanjer for varer med kort holdbarhet.  Foto: Tuva Moflag
3 FOR 2: Rema 1000 har tidligere uttalt at de skal slutte med 3 for 2-tilbud. Nå er status at de skal slutte med slike kampanjer for varer med kort holdbarhet. Foto: Tuva Moflag Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er tidligere anslått at nordmenn årlig kaster mat for ti milliarder kroner. Oppdaterte tall fra Matvett AS anslår årlig matsvinn i Norge til 46,3 kilo per innbygger.

Rema 1000 og Kiwi uttalte i fjor høst at de ville slutte med 3 for 2-kampanjer, som et tiltak for å redusere matsvinn.

Kiwi er allerede i gang, mens Rema 1000-butikkene fortsatt bugner av slike kvantumsrabatter.

Les også: 1.700 nyheter i butikkene

- Håpløst signal

I november i fjor fikk Rema 1000 honnør av Framtiden i våre hender fordi de skulle kutte ut 3 for 2-kampanjene. Likevel har DinSides journalister lagt merke til et stort antall kampanjer hos nettopp Rema 1000 de siste to ukene:

- Vi syns det er merkelig at Rema 1000 har gått ut og sagt at de vil slutte med det, også fortsetter de likevel. Det er et ganske håpløst signal, sier Arild Hermstad, leder av Framtiden i våre hender til DinSide.

Nå krever organisasjonen handling fra dagligvarekjeden:

- Vi forventer at de slutter med dette umiddelbart. Dersom de mener alvor med at de jobber for mindre matkasting for å ta bedre vare på miljøet, må de kutte ut disse tilbudene med en gang, avslutter Hermstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer