Oda

- Har aldri opplevd verre forhold

- På grunn av snøvær og ekstremt dårlige kjøreforhold ble vi nødt til å kansellere veldig mange ordre.

GODE NYHETER: Oda melder at dagens leveringer går som normalt. Bildet er ment som illustrasjon og tatt tidligere i januar. Foto: NTB
GODE NYHETER: Oda melder at dagens leveringer går som normalt. Bildet er ment som illustrasjon og tatt tidligere i januar. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har snøkaoset skapt store problemer flere steder i landet. Grunnet snøværet kansellerte matleverandøren Oda alle ordre på Sørlandet onsdag, mens matleveringstjenesten Foodora holdt stengt i flere byer.

Torsdag informerer Meny om at de påvirkes av snøværet.

- På grunn av været kan det bli forsinkelser på leveringer fra nettbutikken vår i dag, torsdag. Vi kjører pent, og leverer så presist vi kan, står det på dagligvarebutikkens nettside.

Kommunikasjonssjef i Meny, Nina Horn Hynne, forteller til DinSide at kundene på Vestlandet må regne med noe forsinkelser.

- Vi har løpende dialog med kundene der hvor det kan bli forsinkelser.

Det daler ned over Østlandet, og flere på fire hjul sliter i snøværet. Der noen ser problemer, ser andre muligheter. Video: Trond Markus Gravdal / Dagbladet Vis mer

- Alt går som planlagt

DinSide har kontaktet matleverandøren Oda for å høre om de klarer å levere alle matvarene i dag.

- Alt går som normalt i dag - heldigvis! På grunn av snøvær og ekstremt dårlige kjøreforhold ble vi nødt til å kansellere veldig mange ordre på både Østlandet og Sørlandet i går, forklarer kommunikasjonsdirektør Liselotte Lunde.

Kommunikasjonsdirektøren trekker fram at i slike situasjoner hensynet til sjåførenes sikkerhet det aller viktigste.

- Jeg tror at Oda aldri har opplevd verre kjøreforhold i Oslo enn det var i går. Vi kansellerer derfor ordre, der vi ser oss nødt til det, og ber sjåførene om å kjøre ekstra forsiktig og heller bli forsinket, slik at vi tar ned risikoen for ulykker så mye vi kan.

Hun fortsetter:

- Men det skal sies at vi faktisk klarte å få levert ut en del ordre til kunder, som i etterkant har sendt oss veldig hyggelige tilbakemeldinger og takket sjåførene våre for ekstraordinær innsats. Det setter vi stor pris på!

- Kan bli forsinkelser

Kommunikasjonssjef i Meny, Nina Horn Hynne, forteller til DinSide at de i utgangspunktet ikke har leveringsutfordringer i Oslo og omegn i dag, men at noen få kan oppleve små forsinkelser grunnet vanskelige kjøreforhold.

- Foreløpig ser det ganske greit ut på Vestlandet og det er vanskelig å anslå generelle forsinkelser i tid da uforutsette hendelser kan oppstå lokalt.

Hynne trekker fram at de som de fleste andre har vi møtt på noen utfordringer.

- Ofte går det greit på hovedveiene, mens det kan være litt utfordrende å komme helt hjem til enkelte med varene deres, blant annet på småveier der det ikke er tilstrekkelig brøytet eller der det står biler i veien.