Har dette noe poeng?

Masken er ofte varemerket på en helsekrise. - Kan gjøre vondt verre, sier eksperter.

Enkelte leger i USA går så langt som å si at maskene kan være direkte farlige. De gir falsk trygghet. Foto: Adam Ciesielski
Enkelte leger i USA går så langt som å si at maskene kan være direkte farlige. De gir falsk trygghet. Foto: Adam Ciesielski Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er skummelt å se tusenvis av mennesker ute i gatene eller på flyplasser som har dekket seg med blåe, hvite eller grønne masker over munnen.

Forrige uke ble flere millioner masker utdelt i Mexico for å hindre spredningen av svineinfluensa, som nå omtales som influensa A (H1N1).

Men i USA anbefaler ikke Centers for Disease Control and Prevention, som er en etat underlagt Helse- og sosialdepartementet i USA, at man løper ut for å kjøpe masker.

Ifølge dem finnes det lite bevis på at maskene virkelig gjør noe for oss mennesker, skriver Associated Press.

Les alt om influensa A (H1N1):Ikke kjøp Tamiflu her!Svineinfluensaen kommer nå - Skaper unødvendig hysteriLiten risiko for pandemiIkke mer svineinfluensaHer er svineinfluensa-sangenBør du droppe reisen på grunn av svineinfluensaen?

Kan gjøre vondt verre

Enkelte leger i USA går så langt som å si at maskene kan være direkte farlige. Det er fordi noen mennesker vil føle seg trygge med masker, og ta større risikoer som å gå ut i store folkemengder og være dårligere med å vaske hendene, fordi de tror masken beskytter dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer