Har din bank satt ned renten?

Norges Bank satte ned renten overfor bankene med 0.5 prosentpoeng torsdag 17. juni. Vi har undersøkt om du har fått nyte godt av rentereduksjonen. Resultatet er nok en bekreftelse på at det er slutt på den tida der du måtte ha et solid kundeforhold i banken for å få det beste tilbudet.

Publisert

Har du boliglån som sliter vettet av deg? I så fall husker du sikkert høstens kraftige renteøkninger med gru. Med flytende rente var du en av de som fikk svi når bankene raskt og effektivt økte renten. Heldigvis har det roet seg siden den gang, og vi skal ikke lenger tilbake enn 17. juni for å finne siste rentenedsettelse fra Norges Bank.

Herlig tenkte du da budskapet om rentenedsettelsen nådde dine ører, mens håpet om at nettopp ditt boliglån skulle bli enklere å betjene vokste. Nå har det snart gått to uker siden Norges Bank senket utlånsrenten, og det er på tide å sjekke om du har fått nyte godt av rentenedsettelsen.

Neppe...

Svaret er dessverre nedslående. Selv om de fleste bankene DinSide har vært i kontakt med har bestemt seg for å senke renten, er det i første rekke nye kunder som får nyte godt av herligheten.

Eksisterende kunder får svi - igjen.

Nok en gang er det du som velger å forbli trofast mot banken din som får svi. De som er kunder når rentenedsettelsen fra Norges Bank kommer, blir alltid dyttet bakerst i køen når bankene skal ut og skryte på seg rentenedsettelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.