Har du aldri byttet e-verk?

Stadig har ni av ti strømkunder aldri byttet leverandør. Det er e-verkene veldig glade for, så de trykker smånisser på desemberregningen.

Har du aldri byttet e-verk?
Publisert

Akkurat her er internett uslåelig: Både aviser, blader og av og til fjernsyn forsøker å fortelle kundene sine hvilke e-verk som for tiden er de billigste. Men hvor er det blitt av den fordømte avisen når du nå engang somler deg til å skulle bytte? Og hvor mye kan du egentlig spare på å bytte fra et e-verk som tar 28 til et som tar 27 øre pr. kilowattime? Og hvordan bytter man, rent praktisk. Pr. telefon? Eller brev? Hva er faksnummeret?

Det er alltid her, alt sammen

De aller fleste av landets strømtilbydere, i alt 199 stykker, ligger inne i vår strømkalkulator med strømpriser og overføringspriser.

Alle elektrisitetsselgere i Norge plikter å innrapportere sine priser til Konkurransetilynet hver mandag. Kort tid etter er prisene oppdatert i DinSides strømprisliste og i strømkalkulatoren.

Overføringsprisene henter vår dataleverandør Norsk Familieøkonomi fra Norges Vassdrags- og energiverk.

Slik bruker du strømkalkulatoren

Du velger først det e-verket som eier nettet der du skal ha strøm. Det er de fleste steder stadig det gode, gamle e-verket. Deretter forteller du hvilken strømleverandør du har. Nitti prosen har netteieren som strømleverandør. Endelig angir du ditt forbruk pr. år. Siden vi tror mange ikke husker det, kan du i stedet angi hvor stor siste kvartalsregning var.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer