Har du beste lånerente?

Det er penger å spare på å bytte.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lånerentene er på vei ned, og fra og med i dag merker mange rentekuttene som ble varslet før jul. Likevel er det fortsatt en merkbar forskjell på dyreste og billigste bank. De beste bankene tilbyr nå en nominell rente på 4,75 prosent for inntil 80 % belåningsgrad. Men en del banker ligger fortsatt på 6 og 7 prosent rente.

Her er de beste boliglånsrentene:
Beste boliglånsrente 1 million
Beste boliglånsrente 2 millioner

Er du derimot på jakt etter best mulig rente på sparepengene, finner du landets beste innskuddsrenter her

Bankene reklamerer som regel med beste rente, men for å få bankenes laveste utlånsrente, må du som regel oppfylle visse kriterier. Her er noen tips til hvodan du kan bli en mer attraktiv lånekunde

Ingen bytter bank

Nye regler skulle gjøre det enklere å bytte bank, men nesten samtlige norske kunder forblir lojale mot sin gamle bank, skriver Aftenposten.

Nye regler som ble innført fra mai i 2008 tvinger bankene til å samarbeide og hjelpe deg når du vil bytte bank. Se listen over hva du har krav på

Men til tross for regelendringer, samt jevnlige sammenligninger mellom bankenes vilkår, som viser at enkelte kan spare tusenvis av kroner i året på å skifte bank, hadde i november kun 4 prosent foretatt et bankbytte i løpet av det siste halvåret, skriver Aftenposten.

- Det er oppsiktsvekkende at folks holdninger til å bytte bank ikke har endret seg stort, sier markedssjef Synnøve Iversen i Gjensidige Bank.

Skal bli enda lettere

Nettportalen Finansportalen.no skal bistå forbrukerne ved å presentere alternative tilbydere i finansmarkedet slik at du lettere kan sammenligne. DinSide henter alle sine bankdate fra denne portalen. Nå lanserer Finansportalen.no tjenesten "Bytt bank" som skal gjøre det enda enklere for deg å sikre deg markedets beste rente.

Tjenesten tilbyr blant annet at du kan fylle ut et skjema for å flytte dine banktjenester som Finansportalen så sender til din bank. Hvis du ønsker å motta et uforpliktende tilbud fra en bank, kan du også fylle ut et skjema hos Finansportalen.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer