Har du beste lånerente?

Det er penger å spare på å bytte.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lånerentene er på vei ned, og fra og med i dag merker mange rentekuttene som ble varslet før jul. Likevel er det fortsatt en merkbar forskjell på dyreste og billigste bank. De beste bankene tilbyr nå en nominell rente på 4,75 prosent for inntil 80 % belåningsgrad. Men en del banker ligger fortsatt på 6 og 7 prosent rente.

Her er de beste boliglånsrentene:Beste boliglånsrente 1 millionBeste boliglånsrente 2 millioner

Er du derimot på jakt etter best mulig rente på sparepengene, finner du landets beste innskuddsrenter her

Bankene reklamerer som regel med beste rente, men for å få bankenes laveste utlånsrente, må du som regel oppfylle visse kriterier. Her er noen tips til hvodan du kan bli en mer attraktiv lånekunde

Ingen bytter bank

Nye regler skulle gjøre det enklere å bytte bank, men nesten samtlige norske kunder forblir lojale mot sin gamle bank, skriver Aftenposten.

Nye regler som ble innført fra mai i 2008 tvinger bankene til å samarbeide og hjelpe deg når du vil bytte bank. Se listen over hva du har krav på

Men til tross for regelendringer, samt jevnlige sammenligninger mellom bankenes vilkår, som viser at enkelte kan spare tusenvis av kroner i året på å skifte bank, hadde i november kun 4 prosent foretatt et bankbytte i løpet av det siste halvåret, skriver Aftenposten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer