Har du blitt forvirret av Experts kampanje?

Hard konkurranse i bransjen gir gode tider for prisbevisste kunder, men det er ikke alltid like lett å forstå hvilke tilbud selskapene egentlig tilbyr.

KAMPANJEVARIGHET? Hvor lenge du faktisk får varene til kampanjepris, kommer ikke godt nok frem, mener Forbrukerombudet. Foto: ILLUSTRASJON
KAMPANJEVARIGHET? Hvor lenge du faktisk får varene til kampanjepris, kommer ikke godt nok frem, mener Forbrukerombudet. Foto: ILLUSTRASJON Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Experts kundeavis for uke 44, som vi er inne i nå, markedsfører en rekke varer til kampanjepris. Kampanjen varer kun til og med onsdag, og ikke til og med lørdag - slik ukeskampanjene vanligvis gjør.

Samtidig lover de lave priser så langt lageret rekker, men hva betyr dette i praksis? Og hvorfor avslutter de kampanjen rett før DNB-kundenes Expert-kampanje?

- Det er to helt ulike kampanjer

En kikk på Experts kundeaviser for de siste ukene, viser at deres kampanjer normalt varer til og med lørdag hver av ukene.

Slik er det ikke denne gangen.

DNB-TILBUD: DNB kunder får 20 prosent rabatt hos Expert, men ikke av kampanjeprisene i kundeavisen. Foto: ILLUSTRASJON
DNB-TILBUD: DNB kunder får 20 prosent rabatt hos Expert, men ikke av kampanjeprisene i kundeavisen. Foto: ILLUSTRASJON Vis mer


Årsaken til dette, er ifølge pressekontakt Anders Nilsen i Expert at det begynner en ny kampanje torsdag.

Den nye kampanjen gjelder kun for DNB-kunder, og gir de som handler med DNBs Mastercard i en av Experts butikker, 20 prosent av normal butikkpris.

Dinside har spurt Expert hvorfor de har valgt å avslutte kampanjen som gjelder alle kunder, allerede på onsdag, og ikke på lørdag, slik de pleier.

- Det fins ikke marginer for å kombinere to kampanjer i elektronikkbransjen, det har vi rett og slett ikke rom for. Vi har derfor valgt å først ha en kampanje på et utvalg varer for alle kunder, og en andre kampanje for DNB-kunder - som gjelder på hele sortimentet, forteller Nilsen.

LES OGSÅ: Er det trygt å handle fra AliExpress.com?

Hva betyr at varene er på lager?

I Experts kundeavis står det forklart at prisene i kundeavisen «Gjelder fra mandag 27. oktober t.o.m onsdag 29. oktober eller så langt lageret rekker».

Men hva betyr det i praksis? Kan man få samme vare til rabattert pris, hvis den er å finne i butikk også etter 29. oktober? Nei, ikke nødvendigvis, ifølge Anders Nilsen.

- Det er fra og til-dato som styrer prisen, sier Nilsen, og understreker at hvor mye som er igjen av lageret, er basert på et estimat gjort for hvert produkt i forkant av kampanjen.

For eksempel kan man beregne salg av 1.000 stykk TV-er til en viss pris. Selger man samtlige innen kampanjeperioden, er lageret tomt.

Er det flere igjen av dette produktet når kampanjeperioden er over, vil man altså ikke få varen til kampanjepris, selv om det av og til gjøres noen unntak.

- Det vil være opp til hver enkelt butikk om de vil selge produktet til kampanjepris, selv om kampanjeperioden er over, forteller Nilsen.

- Syns du dette kommer tydelig nok frem i markedsføringen, når dere skriver «så langt lageret rekker»?

- Vi vil at kunden skal forstå budskapet, og vil se på om vi kan gjøre det tydeligere, sier Nilsen.

Kan være villedende

LOVBRUDD:  Fagdirektør i Forbrukerombudet, Jo Gjedrem, mener vilkårene til MobilePay bryter med loven. Foto: PER ERVLAND
LOVBRUDD: Fagdirektør i Forbrukerombudet, Jo Gjedrem, mener vilkårene til MobilePay bryter med loven. Foto: PER ERVLAND Vis mer


Også Forbrukerombudet, som har sett på markedsføringen til Expert, sier til Dinside at formuleringen om kampanjens varighet kan forstås på flere måter.

- Generelt er reglene slik at denne typen informasjon ikke skal være villedende for en gjennomsnittlig forbruker. Denne informasjonen fra Expert kan forstås på flere måter. Da kan den være villedende, og teksten bør omformuleres, sier Jo Gjedrem, fagdirektør i Forbrukerombudet til Dinside.

LES OGSÅ: Derfor får de ikke reklamere med «gratis» bredbånd

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer