Har du blitt kontaktet av Norsk Internett Register?

Signerer du på brevet deres, vil det koste deg 7.000 kroner.

Arne Røed Simonsen i Næringslivets Sikkerhetsråd advarer mot diverse katalogselskaper som er speiselt aktive om våren.  Foto: Morten Brakestad/lysbordet.no
Arne Røed Simonsen i Næringslivets Sikkerhetsråd advarer mot diverse katalogselskaper som er speiselt aktive om våren. Foto: Morten Brakestad/lysbordet.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere bedrifter har den siste tiden tipset DinSide om at de er blitt kontaktet av firmaet Norsk Internett Register, som DinSide advarte mot for noen år siden. Det som ved første øyekast fremstår som en gratis oppdatering av en eksisterende avtale, kan fort bli en kostbar affære.

Seniorrådgiver Arne Røed Simonsen i Næringslivets Sikkerhetsråd har god kjennskap til Norsk Internett Register og deres fremgangsmåter.

– Disse har vi advart mot i årevis. Noen ting er som løvetann – de dukker opp hver vår og er umulige å bli kvitt, sier Simonsen til DinSide.

>> Norske nettsider kan gi deg trøbbel med nettsvindlere

Gratis, eller 958 euro

Ett av firmaene som har blitt kontaktet av Norsk Internett Register, har sendt DinSide en kopi av brevet de har mottatt. I det som beskrives som en "dataoppdatering", skriver Norsk Internett Register følgende:

"I samsvar med vår årlige oppdatering av din oppføring hos Norsk Internett Register, ber vi deg om å kontrollere at registrert informasjon er korrekt og fullstendig."

Men firmaet som er blitt kontaktet, har ingen oppføring hos Norsk Internett Register. Videre står det at bedriften kan oppdatere informasjonen på deres nettside. "Oppføring og oppdatering er gratis."

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.