Har du blitt lurt av denne?

Plakaten over er bare juks og bedrag. Biter du på, kan det koste deg dyrt.

Publisert
Sist oppdatert
Godt betalt deltidsjobb! Lønn: 30.000 - 90.000 kr i måneden.


Det burde kanskje ringe en bjelle når noen påstår at du kan tjene inntil 90.000 kroner i måneden på en deltidsjobb. Samtidig er det sikkert mange som blir nysgjerrige når de ser en reklameplakat som lover svimlende summer inn på kontoen på kort tid.

I hovedstaden er det satt opp plakater som frister med deltidsjobb - med gode betingelser, hyggelig arbeidsmiljø, gode arbeidstider. Og ikke minst en lønnsutbetaling på mellom 30.000 - 90.000 kroner i måneden.

Dette er helt klart villedende.Frode Elton Haug i Forbrukerombudet


For å få mer informasjon om jobben, blir du bedt om å sende et kodeord til telefonnummer 2010. Men det som skjer da, er at du mottar en tekstmelding om at du er blitt registrert som agent i selskapet Vinn Sms. Meldingen koster deg 30 kroner. Hvis du ikke stopper tjenesten, blir du trukket 186 kroner hver måned. Til gjengjeld får du tilgang på fem sms-tjenester hver uke, for eksempel ringetoner eller bilder. Klarer du i tillegg å verve andre til å bruke tjenesten, får du en liten provisjon.

- Det høres ut som du får levert en innholdstjeneste som koster penger, uten at du har bestilt det. Dette er helt klart villedende, sier seksjonssjef Frode Elton Haug i Forbrukerombudet til Dinside.no.

Les også: Mer tvilsom markedsføring

- Skjønner ikke

Skjermbilde fra nettsiden til Vinnsms.
Skjermbilde fra nettsiden til Vinnsms. Vis mer


Jens Bjarne Glasø eier selskapet Madakool, som er ansvarlig for Vinn Sms. Han sier selskapet ikke har noe å gjøre med reklameplakatene som er hengt opp i Oslo.

- Dette har ingenting med oss å gjøre, jeg skjønner ikke hvorfor noen har gjort det, sier Glasø.

Etter at DinSide tok kontakt med Glasø har han snakket med personen som har hengt opp plakatene i Oslo.

- Jeg har gitt beskjed om at dette er feil markedsføring, forklarer Glasø.

Han gir også en beroligende beskjed til alle som har gått fem på.

- Disse brukerne vil bli slettet, og eventuelle kostnader vil bli refundert, sier Glasø.

Si din mening nederst!

Skaper misnøye

Når du registrerer deg som agent i Vinn Sms, får du provisjon for hver ny kunde du verver. Du får din egen kode, og hver gang noen sender denne koden til 2010 får du en bitteliten sum inn på kontoen. Som i et pyramidespill.

Mer kontroversiell markedsføring:

Kontroversiell markedsføring: Hvor langt er det greit å gå? Se bildene av noen av verdens mest kontroversielle reklamekampanjer. Se bildene her


Supportansvarlig Lasse Stenmark i VinnSMS.no sier personen som står bak plakatene trolig er en bruker som tror han kan få inn lettjente penger.

- Dette dreier seg mest sannsynlig om en agent som har sett gode muligheter til å verve nye medlemmer, men som ikke har full innsikt i hva som er lovlig eller ikke, sier Stenmark.

Han synes det er synd at noen tar i bruk slike virkemidler for å verve nye medlemmer.

- Dette er ikke akkurat noe vi ønsker. Det bringer misnøye og er ikke riktig markedsføring, sier han.

Pyramidespill og lureri

Slik får du igjen pengene

Du kan melde deg av ved å sende to meldinger med kodeordet STOPP til 2010. Ifølge selskapet som leverer tjenesten, skal disse meldingene bare koste til sammen to kroner. Deretter vil du motta reklame på sms noen dager senere.

Dette er noe du kan gjøre uansett hvilken mobil innholdstjeneste du abonnerer på. For alle selskaper i Norge som driver med slike tjenester må la kundene når som helst få stoppe abonnementet ved å sende STOP eller STOPP til leverandørens nummer.

Dersom du føler deg lurt til å melde deg på Vinn Sms, bør du ta kontakt med kundeservice så fort som mulig. Kontakt selskapet på telefonnummer 99 12 96 46 eller på post@vinnsms.no.

- Da vil du få refundert pengene, bekrefter Lasse Stenmark til DinSide.

AKTUELT:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer