Har du blitt lurt av denne?

Plakaten over er bare juks og bedrag. Biter du på, kan det koste deg dyrt.

Publisert
Sist oppdatert

Det burde kanskje ringe en bjelle når noen påstår at du kan tjene inntil 90.000 kroner i måneden på en deltidsjobb. Samtidig er det sikkert mange som blir nysgjerrige når de ser en reklameplakat som lover svimlende summer inn på kontoen på kort tid.

I hovedstaden er det satt opp plakater som frister med deltidsjobb - med gode betingelser, hyggelig arbeidsmiljø, gode arbeidstider. Og ikke minst en lønnsutbetaling på mellom 30.000 - 90.000 kroner i måneden.

For å få mer informasjon om jobben, blir du bedt om å sende et kodeord til telefonnummer 2010. Men det som skjer da, er at du mottar en tekstmelding om at du er blitt registrert som agent i selskapet Vinn Sms. Meldingen koster deg 30 kroner. Hvis du ikke stopper tjenesten, blir du trukket 186 kroner hver måned. Til gjengjeld får du tilgang på fem sms-tjenester hver uke, for eksempel ringetoner eller bilder. Klarer du i tillegg å verve andre til å bruke tjenesten, får du en liten provisjon.

- Det høres ut som du får levert en innholdstjeneste som koster penger, uten at du har bestilt det. Dette er helt klart villedende, sier seksjonssjef Frode Elton Haug i Forbrukerombudet til Dinside.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer