Har du blitt lurt av tvilsomme mobilselskaper?

Åtte av ti selskaper som tilbyr logoer og ringetoner, kan ha brutt loven.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Europakommisjonen har i samarbeid med europeiske forbrukermyndigheter gjort en omfattende gjennomgang av nettsider som tilbyr mobile innholdstjenester (logoer, ringetoner og liknende).

Undersøkelsen er blitt utført i de 27 EU-landene, samt Norge og Island. Det foreløpige resultatet er nedslående. Europakommisjonen har funnet mulige lovbrudd på hele 84 prosent av de 556 nettsidene som er gjennomgått. Disse sidene vil bli gransket videre.

Les også: Bedre info om mobiltjenester

Lovbruddene består blant annet i å gi feilaktig prisinformasjon, å ikke oppgi kontaktinformasjon, og å villede kunden til å tro at tjenesten er gratis mens det i realiteten er snakk om en betalingstjeneste, skriver Forbruker Europa i en pressemelding.

I Norge ble 26 nettsider sjekket. 22 av dem vil bli gransket videre.

Forbrukerombudet har i flere år sjekket selskaper som markedsfører mobile innholdstjenester. Etter en stor gjennomgang i fjor sommer, gikk antallet klager på slike selskaper betydelig ned.

- Vi ser at det er et marked vi må følge opp med jevne mellomrom. Her er det stadige utskiftninger, med nye leverandører som kommer på markedet. Vi kommer til å ha flere kontroller av nye leverandører, sa juridisk rådgiver i Forbrukerombudet, Anna Charlotte Neumayer, til DinSide for en stund tilbake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer