Har du denne babystolen?

Levér den inn igjen, for den kan være farlig for barnet ditt.

Hvis du har en slik vippestol hjemme og har planer om å la babyen din fortsette å sitte i den, bør du kontrollere at den ikke er en av vippestolene som BabyBjörn nå tilbakekaller. Foto: babybjorn.com
Hvis du har en slik vippestol hjemme og har planer om å la babyen din fortsette å sitte i den, bør du kontrollere at den ikke er en av vippestolene som BabyBjörn nå tilbakekaller. Foto: babybjorn.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BabyBjörn har besluttet å tilbakekalle vippestolene Babysitter Balance (Trio) og Babysitter Balance Air for å utføre sikkerhetskontroller og eventuelt modifikasjoner.

Fant metallbiter i setet

Avgjørelsen ble tatt etter at to forbrukere i Japan oppdaget små metallbiter i den vatterte delen av stoffsetet. Etter kontroll av 20 000 stoler har man funnet fem metallbiter til. Det er ikke blitt rapportert om noen ulykker, men BabyBjörn velger likevel å gjennomføre en frivillig tilbakekalling for å kontrollere vippestolene, slik at man slipper å risikere at noen stikker seg på metallbitene.

BabyBjörn ber derfor berørte forbrukere om å sende inn det avtagbare stoffsetet på vippestolen for kontroll med metalldetektor. Her kan du lese mer om hvordan du gjør dette. BabyBjörn vil utføre kontrollen så raskt som mulig, slik at du slipper å være uten stoffsetet i mer enn noen dager.

Les også: Slik barnesikrer du boligen

Gjelder ikke alle BabyBjörns vippestoler

Merk imidlertid at dette ikke gjelder alle BabyBjörns Babysittere. Modellene det dreier seg om, har en rød sikkerhetslås og en fotplate av plast, og tilbakekallingen gjelder kun produkter som er produsert mellom oktober 2007 og april 2009. Produksjonsdatoen finner du på merkelappen på innsiden av stoffsetet, under vaskeanvisningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer