Har du draget?

Det tar oss under fire minutter å bestemme oss for om vi liker noen eller ikke. Men hvordan ser du at noen liker deg ekstra godt?

Publisert
Sist oppdatert

Førsteinntrykket er som kjent viktig. Omtrent halvparten av inntrykket vi får av andre kommer fra kroppsspråket. 38 prosent kommer fra lyden av stemmen og farten vi snakker i.

Bare 7 prosent kommer fra det vi faktisk sier!

Før du i det hele tatt har snakket med en person har de ut fra måten du går, står og snakker på gitt dem 80 prosent av førsteinntrykket av deg.

Hvordan vet vi da at kroppen vår sender ut de riktige signalene, og kanskje enda viktigere - hvordan kan vi lese andres kroppsspråk?

La kroppen din snakke og ta seg av flørtingen ved å lære deg å bruke og lese kroppsspråket.

1) Flørtetriangelet
Når vi ser på mennesker vi ikke kjenner så godt (for eksempel på jobben) vil øynene våre bevege seg i en vekslende bevegelse. Vi ser fra øye til øye over nesebroen til den andre personen.

Med venner senker vi gjerne blikket. Vi ser også fra øye til øye på de, men inkluderer også nese og munn, slik at det blir en slags triangelform.

Begynner vi å flørte utvider vi gjerne triangelet. Vi inkluderer dermed en større del av det øyet liker, som for eksempel bryst/mage/ ben. Desto mer intens flørtingen blir, desto mer intenst stirrer vi fra øye til øye. Vi stirrer også da gjerne lenger på munnen til den andre.

Dersom noen ser mye på munnen din når du snakker til dem, er det store sjanser for at de tenker på hvordan det vil være å kysse deg.

2) Speiling
Speiling er det som skiller en god flørt fra en helt herlig en. Ingenting vil binde deg så raskt til noen som å speile deres bevegelser. Speiling går rett og slett ut på at du skal ”herme” etter bevegelsen den andre gjør. Lener han/hun seg innover for å fortelle deg noe, lener du deg også nærmere. Lener de seg tilbake, tar en slurk av drinken og ser deg inn i øynene, gjør du det samme.

Teorien bak dette trikset er at vi ofte liker mennesker som er like oss selv. Dersom en person oppfører seg likt som oss vil vi føle at vi er på samme ”nivå” og at vi er i samme humør.

En generell regel: ikke vis for tydelig at du speiler den andres bevegelser. Vent i hvert fall 50 sekunder før du hermer etter den andre.

3) Å heve øyebrynene
Når vi ser noen vi liker, reiser øyebrynene seg gjerne opp og ned. Aldri lagt merke til det? Ikke så rart, kanskje. Øyebrynhevingen varer kun i deler av et sekund, så følg nøye med.

4) Peking
Kikk etter i hvilken retning personen du liker står med fronten. Står han/hun vendt mot deg er det et godt tegn. Hender og føtter peker gjerne i den retning personen du har et godt øye til står.

5) Blunking
Dersom en person ser noe han/hun liker, vil pupillstørrelsen forstørres og man blunker gjerne oftere enn vanlig.

Snakker du med en du liker godt kan du forsøke å ”speede” opp blunkingen for å se om den andre personen gjør det samme!

En gylden regel
Ikke vær for rask med å tolke signaler fra andre. En person som sitter med armene i kors uttrykker ofte at han/hun ikke vil komme i kontakt med noen, men det kan også bety at personen er fysisk kald eller for den saks skyld akkurat har sølt kaffe på genseren. Det er viktig å se på helheten i kroppsspråket en person uttrykker.

De fleste kroppsspråkspesialister sier du skal se etter flere signaler som sier de samme tingene før du drar noen konklusjon.

Debatt: [Sex- og samliv]

Mozon.no 22.04.2004

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer