Har du fått feriepengene dine?

I år kan de bli mindre verdt.

STORE BELØP: Andre ting enn billettprisen blir stadig viktigere for flyselskapene. Og beløpene er solide. Foto: Per Ervland
STORE BELØP: Andre ting enn billettprisen blir stadig viktigere for flyselskapene. Og beløpene er solide. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Først den gode nyheten: I disse dager sendes feriepengene ut til norske arbeidstakere.

Så den dårlige nyheten: På grunn av svekket krone, vil du mest trolig få mindre ut av pengene enn du ville ha fått for bare kort tid tilbake, dersom du veksler dem inn i en annen valuta.

Grunnen: I fjor sommer kunne norske feriepengemottakere glede seg over en relativt sterk krone, men så slo den økonomiske nedturen hardt innover norskekysten, og svekket den kronen kraftig mot slutten av året.

Urolighetene i norsk og internasjonal økonomi fortsetter, og kronen er ikke som den engang var. Nå koster en euro 8,91 kroner, noe som er en klar økning fra gjennomsnittet i 2008 som lå på 8,22 kroner.

Alt du trenger vite om FERIEPENGER

Hva betyr kursøkningen for deg?

Jo, det betyr at dersom du reiser til et euroland med et feriebudsjett på 5.000 kroner, får du bare igjen 561 euro med dagens kurs, mot 608 med fjordårets kurs. Et feriebudsjett på 10.000 kroner gir deg 1.122 euro med dagens kurs, mot 1.216 euro med fjorårets kurs. Her er ikke bankenes gebyrer medregnet, og husk at bankenes kurser er dårligere enn Norges Banks offisielle valutanoteringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer