Har du fått lappen?

Etter angrerettloven har du lov til å angre på et kjøp etter 14 dager uten grunn. Handler du over nett eller på postordre, er selger forpliktet til å sende med en liten lapp som forteller deg om dette. Glemmer de det får du utvidete rettigheter. Har du sett lappen?

Får du dette skjemaet med varen din har du 14 dagers angrefrist etter Angrerettloven.
Får du dette skjemaet med varen din har du 14 dagers angrefrist etter Angrerettloven. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Retten til å ombestemme seg

Dt er ikke bare kvinner som skal ta på seg finstasen som har rett til å ombestemme seg uten å måtte oppgi noen som helst grunn. Etter Angrerettloven kan du gå fra en avtale eller gå tilbake på et kjøp uten å oppgi grunn innen 14 dager etter at du har mottatt varen.

Ifølge Angrerettlovens §9 skal forbrukeren motta opplysninger om angrefrist, returnering av produkt, oppsigelse av avtale, opplysninger om garanti, lesbart og lagret på papir eller annet varig medium som forbrukeren råder over. Husk at angreretten kun gjelder ved fjernsalg eller salg utenfor fast utsalgssted, de typiske eksemplene er altså via en nettbutikk eller postordresalg.

Disse opplysningene skal mottas senest ved levering av varen, med unntak av om varen er gave og skal leveres til andre enn kjøper.

I gitte tilfeller der det ikke er angrefrist skal dette opplyses om før en eventuell avtale inngås eller et salg sluttes.

Hva skjer om selger glemmer å sende med lappen?

Ifølge en flyer fra Barne- og Familiedepartementet har du, om selger følger pålagt prosedyre om opplysning, 14 dagers angrefrist uansett. Du trenger ikke å oppgi noen grunn. Frist for å returnere (den ubrukte) varen med grunn løper ut senest tre måneder etter at varen er mottatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer