Har du fått mobilalbue?

Jo mer du prater jo verre blir det: Mobilen kan skade nerve i armen.

Hvis man holder denne stillingen for lenge svekkes blodtilførselen til nerven som går fra albueleddet.  Foto: colourbox.com
Hvis man holder denne stillingen for lenge svekkes blodtilførselen til nerven som går fra albueleddet. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ekspertene har lenge snakket om ”mobil-tommel”. Flere millioner briter lider visst av skader i tommelen og andre fingre i forbindelse med teksting på mobilen, har Reuters tidligere meldt. Dette har fått navnet repetitive strain injury (RS) – altså repetert belastningsskade.

Nå rapporterer ortopeder om flere tilfeller av ”mobil-albue”, melder CNN. Legene ser flere og flere pasienter med skade på en viktig nerve i armen, som har blitt overbelastet fordi armen har vært bøyd for lenge.

Har du sendt mange sms-er i dag? Da bør du lese dette!

Les også:Den kan gi deg utslettMobilen kan skade fosteretMobilen som personlig trenerMobilen kan skade hørselen

Holder telefonen til øret

Når mobilbrukere holder telefonen opp mot øret, vil en nerve som strekker seg fra undersiden av albueleddet og som kontrollerer de minste fingrene, bli aktivert. Hvis man holder denne stillingen for lenge, svekkes blodtilførselen til nerven.

- Det neste som skjer er at nerven får en slags kortslutning og du kjenner prikking og kiling i ringefinger og lillefinger, forklarer Dr. Peter J. Evans, som er ekspert på hender ved en klinikk i Ohio.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer