Har du høy eller lav IQ?

Hjernen din veier bare 1,36 kilo. Men er det sagmugg eller en harddisk full av kunnskap du bærer rundt på? Det får du testet i DinSides nye IQ-test.

Publisert
Sist oppdatert

IQ-oppgaver og IQ-tester har to hovedformål, nemlig å...

...fastslå din IQ (intelligens)...øke hjernens kapasitet

De lærde påstår at IQ-tester er en egen vitenskap, og at kun godkjente tester kan brukes for å måle IQ. Vi som tilhører den gemene hop får ta dem på ordet.

Dette er altså ingen ekte IQ-test som gir deg æresmedlemsskap blant geni-eliten - men kun ett eksempel på hvilke spørsmålsstillinger som ofte går igjen i de "ekte" testene.

Lykke til :-)

Øke hjernekraften

Vår test, som har tjue IQ-oppgaver av ulik vanskelighetsgrad, har vi laget for at du skal kunne øke hjernekapasiteten din.

Du vil ikke kunne øke din egen IQ. Den holder seg nemlig konstant gjennom hele ditt voksne liv. Det du kan gjøre, er å trene på IQ-tester og dermed bedre dine resultater med noen få prosent i slike tester. Hurtig tenkning er nemlig viktig i IQ-tester.

Testene blir ofte kritisert for å ha for stor vekt på analytiske evner, og utelate kreative og emosjoneller aspekter. I kjølvannet av dette har EQ-tester oppstått (EQ=Emotional Intelligence).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer