Har du husket barna?

I år kan du øke fradraget.

Barnepass kan trekkes fra på selvangivelsen. Foto: colourbox.com
Barnepass kan trekkes fra på selvangivelsen. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen skatteregler er endret fra i fjor, og av endringer som faktisk gir seg utslag i tallene på selvangivelsen, er en av de viktigste gode nyhetene at foreldrefradraget økte for 2008.

Økningen gjelder for de med mer enn ett barn som kan dokumentere utgifter for pass og stell av barn. I 2007 var maksimalt foreldrefradrag 25.000 kroner for ett barn, og 5.000 kroner for hvert ekstra barn. I 2008 er fradraget fortsatt maksimalt 25.000 kroner for ett barn, men 15.000 kroner for hvert ekstra barn.

>>>Alt om årets selvangivelse

Penger tilbake for barnehage

Foreldre som benytter seg av barnehage, SFO eller dagmamma, må huske å få med foreldrefradraget. For hvert fradrag i selvangivelsen betaler du 28 prosent mindre i skatt. Det betyr at du kan spare opptil 15.400 kroner på å huske å føre opp disse utgiftene.

Skal du føre opp utgifter for dagmamma, er det en forutsetning at hun jobber hvitt.

Temaet om barn og skattefradrag var oppe da advokat Gry Nilsen i Skattebetalerforeningen stilte til nettprat tidligere i dag.

    Eksempel 1: Samboere med barn

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.