Har du Internettforsikring?

SET standarden ble for alvor lansert i Norge i september i år, og etter nyttår vil det komme flere alternativer som sikrer deg tryggere netthandel.

Det blir tryggere å handle på nett etter nyttår.
Det blir tryggere å handle på nett etter nyttår. Vis mer
Publisert

Selv om det strengt tatt ikke er noe farligere å handle i en nettbutikk enn fra en vanlig butikk, er det fortsatt mange fordommer knyttet til Internetthandel.

Nettforsikring

- Vi har planer om å lansere norske Internettforsikringer i januar 1999, forteller Magne Ega Dahl, daglig leder av IECIA. Konseptet med Internettforsikring er som følger: Nettbutikken tegner en forsikring, forsikringsselskapet tar risikoen og gir nettsurferen erstatning dersom noe går galt.

Det vil si at dersom du kjøper noe fra et forsikret nettsted, og det viser seg at nettstedet ikke leverer varene, går konkurs, eller prøver å lure deg på en eller annen måte - vil forsikringsselskapet dekke tapet ditt. - Jeg har arbeidet med dette prosjektet i 1 ½ år, bl.a. mot Gjensidige, som nå er villige til å tilby internettforsikring i Norge, sier Dahl til DinSide. På verdensbasis er det amerikanske forsikringsselskapet AIG ( American Insurance Group ) valgt, legger han til. De har over 40 000 ansatte og er representert i 120 land. Du kan lese mer om Internett forsikring på IECIA sine hjemmesider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.