Har du mistet fordelene?

Noen kortfordeler innskrenkes kraftig, men det er stadig interessante kort som gir penger tilbake.

Penger tilbake:  Noen kredittkort er ikke bare gebyrfrie, de gir deg også rabatt på det du kjøper.
Penger tilbake: Noen kredittkort er ikke bare gebyrfrie, de gir deg også rabatt på det du kjøper. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kortselskapene har hylt om gebyrfri Visa i flere år. Ved nærmere inspeksjon viser de seg ofte ikke å være så fullstendig gebyrfrie likevel. Det koster ofte dyrt å ta ut kontanter. Det er svært dyrt å ligge inne med en negativ saldo ut over de 30-50 dagene kortet gir deg rentefri kreditt.

Bensin interessant

Men bruker man kortet bare ved betaling i butikker, og klarer man å betale ned hele saldoen hver måned, er det kort som ikke bare er gebyrfrie - de gir deg også tilbake deler av det beløpet du har handlet for.

Spesielt er det høye kortrabatter for drivstoffkjøp. Kortet Cresco Motor gir 4% rabatt ved bensinkjøp i de fleste bensinstasjoner. 365Privat MasterCard gir 3,65% . Antakelig kan du sikre deg minst like gode rabatter med bensinstasjonskjedenes egne kort, men hvem ønsker å kjøre rundt med en bunke kredittkort? De to nevnte kortene gir 35-50 øre rabatt pr. liter overalt.

Det er riktignok tak på begge ordningene. 365Privat MasterCard gir deg maksimum 2.000 kroner i rabatt, Cresco maksimalt 1.000 kroner. Men det betyr likevel at du kan fylle for 25.000 kroner med Cresco og 54.795 med 365Privat før rabatten tar slutt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer