Har du nedbetalt småkreditten?

I løpet av juni gjorde nordmenn opp inkassogjeld for rundt én milliard kroner. Betalingsiveren skyldes antagelig feriepengepotten, mener inkassogiganten Lindorff. Har du kontroll over din gjeld?

Publisert
Sist oppdatert

Tradisjonelt bruker mange nordmenn deler av den ekstra store julelønna i desember og ferielønna i juni til å innfri inkassokrav og få skikk på egen økonomi. I år er ikke noe unntak, for i juni måned var det ekstra store innbetalinger.

En milliard

I følge Lindorff ryddet privatpersoner unna inkassosaker hos selskapet for nesten 390 millioner kroner bare denne måneden. Det er 9 prosent opp fra juni i fjor. Med utgangspunkt i Lindorffs markedsandel, vil det si at inkassosaker for totalt rundt en milliard ble oppgjort i juni. - Det er ingen tvil om at feriepengene har kommet godt med hos dem med svak økonomi. Årets feriepengepott er på rekordstore 91 milliarder kroner. Aldri har vi hatt mer feriepenger mellom hendene, sier kommunikasjonsdirektør Arve Paulsen fra Lindorff.

Krafttak

Årets feriepengeutbetaling utgjør mer enn det dobbelte av den samlede norske inkassogjelden, så dette har vært en gyllen anledning til å gjøre opp gammel moro. Nordmenn har tydeligvis tatt et krafttak for å kvitte seg med smågjeld og gjøre opp inkassosaker og purringer som ligger i skuffen. I gjennomsnitt betalte hver privatperson ned inkassogjelden sin med 1406 kroner i løpet av juni. Mange klarte i løpet av måneden å betale seg helt ut av skyldnerregistrene. Men fortsatt har drøyt 262.000 personer inkassosaker mot seg hos Lindorff ved utgangen av juni. Året før var tallet 283 000 personer. - Dette er en lovende trend. Samtidig ser vi at ungdommer mellom 18 og 25 år får færre inkassosaker. Dette henger sammen med strengere kredittvurdering av blant annet abonnementer på mobiltelefoni og internett, samt bedre økonomiopplæring på videregående skoler, sier Paulsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer