Har du noe hvitt på tunga?

Hvitt belegg på tunga kan skyldes flere ting. Sjekk legens forklaring.

I de fleste tilfeller vil belegget gå bort av seg selv. Foto: Colourbox.com
I de fleste tilfeller vil belegget gå bort av seg selv. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har hatt et hvitt belegg på innsiden av kinnene og diverse fargeforandringer og belegg på tungen i mange måneder, skriver mannen til Lommelegen.

Ifølge han trodde både legen og tannlegen at det dreide seg om sopp, og ga mannen medisiner mot dette, men ingenting hjalp. Senere prøver har vist at alt er normalt i munnen hans, og at bakteriefloraen er normal.

- Jeg synes at tungen varierer mye; den kan være nesten bra i perioder, og så blir den fæl igjen... Dette får meg til å tenke på ting jeg spiser eller drikker. Jeg har også mye spytt, virker det som - eller; jeg harker og spytter mye, men samtidig føler jeg meg hele tiden tørr i munnen, forklarer mannen.

Nå lurer han på om han bør bekymre seg for dette, og utdyper til Lommelegen at han har familie med kreft i halsen, og at han har vært under stort fysisk og psykisk stress over flere år, men at det nå har roet seg.

Er tunga di hårete?Munnen din avslører deg

Trolig soppinfeksjon

Mads H. Moxness, som er øre-nese-halslege i Lommelegen, sier at en soppinfeksjon nok er nærliggende. Videre sier han:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer