Har du Norges dyreste kredittkort?

De bevisstløse betaler mye mer.

Det er ikke likegyldig hvilket kort du trekker. Foto: Per Ervland
Det er ikke likegyldig hvilket kort du trekker. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Først: DinSide anbefaler ingen å handle på kreditt dersom du ikke betaler regningen innenfor de rentefrie dagene. Men - når så mange nordmenn likevel gjør det, så pass i alle fall på å velge riktig kredittkort. Det er tusenlapper å spare.

Vi har brukt Kredittkortbarometeret og funnet det dyreste kredittkortet i Norge akkurat nå.

Hvor mye mer du betaler for å benytte de dyreste kortene, avhenger selvsagt av størrelsen på forbruket ditt, men det kan dreie seg om flere tusen kroner i året i unødvendige renteutgifter.

Og barometeret viser: Gullkort fra Terra utstedt av Lofoten sparebank anbefales ikke dersom du benytter deg av kreditten og vil betale minst mulig i renter til banken.

Gullkort på bunnen

Fordi vinnerne og taperne i kredittkorttesten i størst grad avgjøres av den nominelle renten på de ulike kortene, varierer ikke plasseringene så mye selv om du bruker kortet mye eller lite.

Her kan du se antall varekjøp og uttak vi har lagt til grunn i dagens test.

Ikke overraskende er Skandiabanken vinneren også denne gangen med en effektiv rente på 13,93 prosent, mens Terra Gold fra Lofoten Sparebank havner helt på bunnen med 26,85 prosent effektiv rente.

På bunnlisten havner også Terra gullkort fra Spydeberg sparebank, Sparebank 1 Volda gullkort og Statoil MasterCard fra Nordea. Andre lokalbanker som tilbyr Terra Gold, havner også langt nede på listen med en effektiv rente på nærmere 25 prosent.

Flere rimeligere alternativer

Av tabellen ser vi også at gullkort ikke alltid er synonymt med dyrt. Terra Gold fra Bø Sparebank er nest rimeligste kort i vår test, ifølge Finansportalen, mens Santander Red får tredjeplassen.

Billigste og dyreste kredittkort (Topp- og bunnplasseringer)
NavnTypeEffektiv rente
SkandiabankenVisa13,93
Terra Gold Bø SparebankVisa/MasterCard15,91
Santantder RedVisa15,94
.................................
Gull SpareBank 1 Volda ØrstaVisa/MasterCard25,04
Terra Gold Spydeberg SparebankVisa/MasterCard26,07
Terra Gold Lofoten SparebankVisa/MasterCard26,85
Kilde: Finansportalen


Kort med andre fordeler

Hver gang vi omtaler dyre og billige kredittkort, påpeker noen lesere at de bruker kortene fornuftig og betaler benyttet kreditt innenfor de rentefrie dagene. Klarer du dette hver måned, har selvsagt ikke rentene noe å si siden de aldri begynner å løpe. Da bør du heller sammenligne årsgebyr, eventuelle faktureringsgebyrer, antall rentefrie dager og fordelene de enkelte kortene gir deg.

Flere og flere kredittkort gir deg nemlig fordeler som rimeligere varer, rimeligere bensin, bonuspoeng på flyreiser eller såkalt cashback, hvor kunden får tilbake et visst beløp av det han/hun handler for.

Disse kortene har vi også sett på tidligere:

  • Kredittkort med rabatter
  • Har du mistet fordelene?
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer