Har du orden i finansene?

Ta DinSides pengetest, og sjekk om privatøkonomien din er som den skal være.

En sunn økonomi er ikke nødvendigvis lik med mye penger.
En sunn økonomi er ikke nødvendigvis lik med mye penger. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagens test kan avgjøre om du har en sunn økonomi, eller om den er på fallittens rand.

Testen består av en rekke spørsmål om din privatøkonomi: Om du lever fra hånd til munnen, eller om du klarer å planlegge din økonomiske fremtid.

Klart svar

Ta testen nedenfor og få klart svar med en gang: Bør du være fornøyd, eller er det på tide at du tar deg sammen og gjør noe med situasjonen?

Spørsmålene er alle utarbeidet av økonomiredaksjonen i DinSide - grunnlaget for spørsmålene er vårt daglige arbeid på privatøkonomifeltet.

Ifølge Lisbeth Nebelong, dansk journalist og forfatter til en rekke bøker om privatøkonomi, er det flere grunner til at folk sliter med dårlig økonomi.

Tabu

- For mange mennesker er penger et tabuemne. Snakker vi om penger, er vi redde for å bli betraktet som gjerrige eller grådige. På skolen blir vi heller ikke undervist i privatøkonomi - og i den virkelige verden blir vi overlatt til bankrådgivere som i bunn og grunn er selgere.

På toppen av det hele lever vi i en kultur hvor det er status å ha mange materielle goder. Vi bombarderes av reklamer som forteller oss at lykken er å kjøpe og forbruke. Og mangler vi penger, står bankene i kø for å låne oss raske penger. Til skyhøye renter og fete gebyrer, sier Nebelong.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer