Har du riktig mobilabonnement?

Selv om du bare ringer ti minutter hver dag er det mulig å betale tolv tusen kroner i året mer enn nødvendig. Sjekk hvordan du selv ligger an med Mobiltelefonkalkulatoren!

Publisert

Selv om prisene på alt som har med telekommunikasjon å gjøre har falt fra år til år, øker likevel våre utgifter til telefon, mobiltelefon, internett, satelittfjernsyn og kabelfjernsyn.

Når regningene kommer opp på kjøkkenbordet, er det kanskje ikke lenger Statens lånekasse, bilforsikringen eller strømmen som veier tyngst. For mange husstander utgjør teleregningene nå en betraktelig utgiftspost.

Vanskelig å gjennomskue

Det er attpåtil ikke noe utgiftsområde hvor det er vanskeligere å gjennomskue om du betaler lite eller mye enn mobiltelefon. Strømregningen din er stort sett avhenging av kilowattimeprisen hos e-verket du bruker. Selv om fastbeløp spiller inn, er det lett å sammenligne. Bilforsikringen kan du innhente anbud hos i tre-fire selskaper. Det er relativt lett å skaffe seg oversikt over hva banken skal ha for lån.

For de fleste utgiftsområder er det temmelig lett å skaffe seg rede på markedspriser og sammenlikne dem. Men ikke for mobiltelefon.

Det skyldes at mobiltelefoni har så mange forskjellige pristrinn og abonnementstyper. Alle vet at det er forskjellig pris for å ringe i og utenom arbeidstid og innenlands og utenlands. Netcom har også bakt inn at du kan ringe ett nummer til halvparten av ordinær pris (under visse betingelser) i flere av sine abonnementer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer