Trumf og Coop

Har milliarder til gode

Er budsjettet litt stramt? Nordmenn har milliarder til gode gjennom dagligvarekjedenes bonusordninger.

KUNDEPROGRAM: Du kan ha flere tusen kroner til gode hos NorgesGruppen eller Coop. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB
KUNDEPROGRAM: Du kan ha flere tusen kroner til gode hos NorgesGruppen eller Coop. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Begynner renteøkningene, strømprisene og matprisene å tære på reservene? Har du lett gjennom alle jakke- og veskelommer, og sjekket alle konti?

Alt håp er ikke ute, det kan fortsatt være penger å finne.

– Trumf-medlemmene har rundt 1,7 milliarder kroner i tilgjengelig og ubrukt bonus, sier Kine Søyland, kommunikasjonssjef i NorgesGruppen.

Bonusen kan tas ut på en rekke måter. Det mest nærliggende er kanskje å bruke dem til å betale i butikk eller overføre til kontoen din.

Du kan overføre Trumf-bonusen din til Nordic Choice club eller SAS EuroBonus, eller du kan velge å donere deler av bonusen til ulike organisasjoner som Kirkens Bymisjon, UNICEF eller Turistforeningen.

– Å donere til et humanitært formål synes jeg hadde vært hyggelig om noen har anledning til i disse dager, sier Søyland.

Merk at dette ikke blir registrert hos Skatteetaten, slik at du ikke får skattefradrag.

Utbytte en gang i året

Hos Coop er bonussystemet litt annerledes, forteller Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop. Kundene, som også er medeiere i Coop og samvirkelagene, får utbetalt utbytte i januar hvert år.

KOMMER GODT MED: Trumf-bonusen kan tas ut i matvarer, men du kan også overføre til konto. Skjermdump: Meny.no
KOMMER GODT MED: Trumf-bonusen kan tas ut i matvarer, men du kan også overføre til konto. Skjermdump: Meny.no Vis mer

– De siste åra har samvirkelagene utbetalt cirka 2 milliarder i samlet kjøpeutbytte til våre kunder, sier Kristiansen til DinSide. – Utbetalingen er basert på hvor mye du som kunde har handlet i ditt samvirkelag, og hvilke bonuser du har opparbeidet deg.

Selv om kjøpeutbyttet bare blir utbetalt i januar, er det likevel ikke sikkert du må vente i to måneder før du kan nyte godt av dem. Mange av Coop-kundene lar pengene stå på konto, fordi man får renter på disse.

Har du penger stående på Coop-kontoen kan du ta disse ut nå, mens utbytte for 2022 må du vente med til januar.

Rentesatsene varierer, fra hvilket samvirkelag du tilhører, hvilke konto du velger og hvor mye du har på konto.

BRUNOST: Det er alltid kjipt når brunosten har blitt så tynn at den bare smuldrer opp når man vil ha seg en osteskive. Men ikke kast restene, prøv heller ette! Video: Embla Hjort-Larsen / Håvard Bjørnerem. Vis mer

– Mange privatpersoner og enkelte bedrifter plasserer derfor sparepenger hos Coop, eller lar være å ta ut kjøpeutbytte og lar det vokse på kontoen. Coops medeiere har cirka 15 milliarder plassert i samvirkelagene i dag, og dette har økt siden pandemien, sier Kristiansen.

Fordelsprogram

De ulike kjedene har forskjellige fordelsprogrammer for kundene sine. NorgesGruppen og Coop har ulike bonusopptjeningsmuligheter, som kan løses inn i ulike produkter, rabatter eller utbetales som utbytte, mens Rema 1000s Æ gir rabatt i kassa.

Disse bonusprogrammene kan også oppgraderes, som gir ekstra rabatter på for eksempel frukt og grønt – og enkelte dager gir høyere bonusopptjening. Både Coop og NorgesGruppen gir også økt bonusopptjening om du bruker deres kredittkort.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer